Marc Teunissen - leer check november 2021a

 

Eigenzinnig, comfortabel, duurzaam

Als familiebedrijf zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor onze klanten, de mensen met wie we werken en toekomstige generaties.  We kunnen alleen trots zijn op onze producten als ze op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd zijn.  Een eerlijke productieketen en het gebruik van hoogwaardige materialen vrij van schadelijke stoffen zijn vanaf het begin basisvoorwaarden geweest bij de ontwikkeling en productie van de Piedinudi collecties.  Door kritisch te kijken naar onze processen en verbeteringen door te voeren hebben we de laatste jaren verdere stappen kunnen zetten richting een duurzame toekomst.  Op weg naar een toekomstbestendige productie realiseren we ons echter dat we er nog niet zijn. We blijven zoeken naar nieuwe mogelijkheden en willen blijven inspelen op de laatste (technische) ontwikkelingen.

 

Lokale productie

Onze collecties worden in Nederland ontwikkelt en voor 100% in Europa geproduceerd.  De productie is ondergebracht bij een viertal fabrieken.  Allemaal kleinschalige familiebedrijven met goede arbeidsomstandigheden, een veilige en verantwoorde werkomgeving alsook standaarden op het gebied van arbeidsvoorwaarden, milieu, wet- en regelgeving.  Met de meeste fabrieken werken we al langdurig samen.

 

Hoogwaardige materialen

We sourcen onze materialen uitsluitend in de EU.  Al onze materialen voldoen aan de strenge EU normen en zijn vrij van schadelijke stoffen.  Een steeds groter gedeelte van de collectie wordt geproduceerd met alternatieve materialen zoals plantaardig gelooid- of vegan leer.

 

Verpakking & Transport

Al onze dozen zijn volledig gemaakt van 100% herbruikbaar papier. Alle plastic verpakkingsmaterialen zijn geëlimineerd.  Onze pakketten worden verstuurd met DHL, in de transportwereld een voorloper op het gebied van duurzaamheid.  Het is hun doel is om alle logistiek gerelateerde CO2-emissie in 2050 te reduceren tot nul.  Voor 2030 moet al 60% van de pakketten met elektrische vervoersmiddelen bezorgd worden.